A rákos gyermekekért alapítvány logo

+36-30-521-3132

alapitvanyarakosgyermekekert@gmail.com

ADÓSZÁM: 18805477-1-15
Bankszámlaszám: 68800109-11037022

Az  Alapitványról

Alapítvány a rákos gyermekekért

Bemutatkozás

Engedje meg, hogy az alábbiakban bemutathassam az Alapítvány a Rákos Gyermekekért kuratóriumának célját, működését és tevékenységét, ill. múltját, jelenét és jövőjét.

9

Az alapitváy célja

 • a gyermekek életének megmentése
 • a gyermekek kórházi költségeinek mérséklése
 • a gyermekek gyógy- és gyógyhatású szereinek térítése, ill. azok közvetlen beszerzése és átadása
 • bármilyen nemű hozzájárulás a beteg gyermekek életének megsegítéséhez
9

Az alapítvány működése

Az Alapítvány hirdetve van kórházakban, plakátokon, rádióban, újságban, TV-kben, telefonkönyvben. Mindezek természetesen térítésmentesen. A segítségre váró családok, szülők, gyermekek megsegítése, minden lehető módon és eszközzel, ill. kapcsolatok és segítőkész cégek, magánemberek segítségének felhasználásával. Az Alapítványnak van mobil, vezetékes és postai elérhetősége.  Legnagyobb arányban mi megyünk a családokhoz, és náluk beszéljük meg a problémákat, ill. egyeztetjük segítségnyújtásunk formáját, majd ezt követően teljesítjük kérésüket, és eleget teszünk problémájuk megoldásának.

9

Az alapítvány tevékenysége

 • Az Alapítvány népszerűsítése, hogy az országban minél többen tudják, hogy van egy ilyen segítség is, mint amit mi nyújtunk.
 • Tudatni mindenkivel és erősíteni bennük azt a tényt, hogy MI, azt és úgy tesszük, amit ígértünk.
 • Hirdetjük a megfelelő időszakban az Alapítványt, hogy az adó 1 %-át is minél többen juttathassák el hozzánk
 • Minden évben megtartjuk az Alapítvány javára a farsangi bált.
 • Rendszeresen értékeli a kuratórium minden egyes beszámolón az utolsó időszakában elért eredményeket és kitűzött célokat, majd újra kitűzi a következő időszakra vonatkozó terveket és megbeszéli a jövőre vonatkozó teendőket.
9

Az alapítvány múltja

Az Alapítvány kuratóriumának Elnökének unokája, 2000. Október 22.-én hunyt el tragikus körülmények között 3,5 évesen. A halál oka a rák volt, (agydaganat) és a nem megfelelő műszerezettség. A halálos ágya fölött fogadtuk meg, hogy segíteni fogjuk a hasonlóan rászorulóknak az életét, hogy velük ez ne fordulhasson elő.

 

 • Az Alapítványt 2000. szeptember 26.-án jegyezték be a cégbíróságnál.
 • Az öt éves működése során, egyfolytában segítséget nyújtott
 • 2001 ben jótékonysági koncertet rendeztünk a Nyíregyházán
 • 2002-ben alapítványunk kezdeményezésével egy 23.000.000 Ft értékű csontvelő átültetéshez szükséges sejtszeparátort vehetett át a miskolci gyermek onkológiai centrum.
 • 2004 karácsonykor a debreceni gyermek onkológiai osztályon kezelt daganatos gyermekek részére 1,5 millió ft értékű betegőrző monitort és infúziós pumpát adtunk át. Emellett természetesen vitaminokat játékokat meséskönyvet stb.
 • Évente több gyemeket és családot támogatunk vitaminokkal étrend kiegészítőkkel amit az ország minden részéből kérnek, és azt postán küldünk el. Levegő párásító és tisztító berendezést valamint oxigén palackot adtunk át egy éber kómás kisfiú részére. Ezenkívül gyermeknap kerül megrendezésre minden évben.
9

Az alapítvány jövője

 • Az Alapítvány szeretné, ha az országban a jótékonyság szó ismét elnyerné valós értelmét, és újra bíznának az emberek a hasonló szervezetekben és kezdeményezésekben.
 • Most és mindörökké segíteni a rászorulóknak. Megállíthatatlanok vagyunk, soha nem adjuk fel. SOHA!
9

Az alapítvány hosszútávú terve

Egy olyan médiával, egy olyan együttműködést kialakítani, hogy az egész ország álmából felébredve is tudja, hogy van egy televízió és egy Alapítvány, akik segítségével mindig és minden esetben, biztos, hogy oda és úgy kerül az összeg, ellenőrzötten és a televízión keresztül visszaigazoltan, amivel az Alapítvány támogatják, ahol arra a legnagyobb szükség van és úgy, ahogyan azt ígértük. A felajánlott összeget az elég mostoha körülmények között működő debreceni gyermek onkológiai osztály műszerezettségére fordítanánk.

SZERETNÉNK, ÉS AKARJUK, HOGY MINDEN RÁKOS GYERMEKET EMBERHEZ MÉLTÓ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT KEZELJENEK, ÉS EGY GYERMEKNEK SE KELLJEN AZÉRT MEGHALNIA, MERT NEM MEGFELELŐ A KÓRHÁZAKBAN A MŰSZEREZETTSÉG!!

Alapítványunk élete képekben

Adjunk esélyt együtt a gyermekek gyógyulásának!

Támogasd alapítványunkat, hogy segíteni tudjunk